ZANZIBAR MIX 12 DANA 

ZANZIBAR MIX

STONE TOWN & KENDWA / HOTELI 4*

12 DANA / 9 NOĆI

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana… Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, sela koja „pričaju“ o tajnama lokalnog stanovništva,  izlaz na kilometarski dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled ka horizontu i more raskošne boje uz belinu živopisnih oblaka, čine pravi egzotični Raj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo na kome se  stotinama godina odvijala trgovina začinima – muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, tlo na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, ono isto koje je često bilo na udaru osvajača, gde je svako doprineo stvaranju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

Plan i program puta:

  1. dan : Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 11:45h. Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h15min. 

  1. dan : Doha – Zanzibar – Stone Town

Nastavak leta za Zanzibar u 02:00h. Sletanje na Zanzibar u 08:00h po lokalnom vremenu. Nakon završenih carinskih formalnosti na aerodromu transfer do hotela u centru Stone Town-a. Sledi info sastanak sa vodičem. Smeštanje u sobe nakon 13h. Slobodno vreme za odmor od leta. U popodnevnim satima krećemo u razgledanje Sotne Town-a i upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

 

  1. dan : Stone Town – Prison Island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača 

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Prison Island-a, koje je udaljeno 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina. Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmor u hladovini stena i prelepog rastinja. Ponesite maske ili naočare za ronjenje i istražite morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

 

  1. dan : Stone Town – Jozani šuma i plaža Paje

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do Istočne obale ostrva. Naše prvo odredište je Jozani-Chwaka Bay Nacionalni Park, koji se prostire na 50 kvadratnih kilometara. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mestu Paje, sa prelepom plažom, koja je pravi raj za kite surfere. Jedna je od lepših plaža Zanzibara, za provesti na njoj jedno popodne uz kafu i cedjene sokove. U dogovoreno vreme povratak u Stone Town. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Slobodno vreme. Noćenje.

 

  1. dan : Stone Town – Jambiani plaža i pećina Kuza

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet do plaže Jambiani i pećine Kuza. Plaža se nalazi na samom istoku ostrva, pripada najstarijem i najautentičnijem ribarskom selu na ostrvu i poznata je po svom sitnom, belom pesku. Šarm plaže Jambiani ogleda se u tome što se nalazi na takvoj poziciji gde se kokosove palme neprekidno njišu i susreću sa azurnim vodama Indijskog okeana. Ovde se možemo družiti sa lokalnim stanovništvom, odigrati partiju fudbala sa njima ili se prosto prepustiti odmoru i uživanju. Posle vrelog tropskog dana provedenog na plaži, vreme je da se rashladimo u kristlno plavim vodama Kuza pećine. Uživaćete u kontrastima i igri svetlosti ovog neobičnog prirodnog fenomena, uz zvuke bubnjeva i dobro poznatu melodiju Hakuna Matata! Nakon obilaska pećine sledi transfer i povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

  1. dan : Stone Town ili Vam predlažemo TRODNEVNI safari u Nacionalnom parku Mikumi

Slobodno vreme u Stone Townu-u. Noćenje.

A za prave avanturiste smo pripremili pravu poslasticu! Ukoliko ste za akciju i avanturu života predlažemo Vam odlazak na fakultativni izlet – Safari u Nacionalnom parku Mikumi. U ranim jutarnjim satima, nakon check out-a kofere ostavljamo u sobu za prtljag i krećemo u trodnevnu avanturu. Safari paket objedinjuje sve ono što jedan pustolov može da poželi. Doživite pravu Afriku, na putu od najvećeg grada zemlje – Dar es Salama, preko centralnog dela Tanzanije do Mikumija. Upoznajte se sa kulturom plemena Masai, njihovim običajima, ritualima i hranom. Uskočite u džipove i krenite sa nama na avanturu kroz savanu, gde nas čekaju krda gnuova, antilopa i impala. Krenimo zajedno u potragu za slonovima, žirafama, zebrama, hijenama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama, a nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Safari preporučujemo svim avanturistima od 7 do 77 godina

7.dan : Stone Town

Slobodan dan u Stone Town-u. Prelažemo Vam da se upustite u sopstvenu avanturu, odlutate ulcama Stone Town-a i pronađete sopstveni skriveni kutak za uživanje. Garantujemo Vam da ćete pronaći savršenu šoljicu kafe, idealan ukus voćnog koktela i društvo kakvo niste ni sanjali. Pred zalazak sunca, posetite glavni trg Jaws Corner, upustite se u razgovor sa lokalcima i popijte sa njima šolju aromatičnog čaja. Noćenje.

 

  1. dan : Stone Town – Kendwa

U jutarnjim časovima sledi doručak i check out iz hotela i doručak. Slobodno vreme do planiranog polaska na plažu Kendwa. Transfer do Kendwa plaže. Smeštaj u hotel. Sledi uživanje u kupanju i sunčanju na obali čarobnog indijskog okeana. Plaža Kendwa se nalazi na severozapadnom delu ostrva i upravo zbog položaja ima najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dane uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Šta više možemo poželeti? Slobodno vreme. Noćenje.

 

9.dan : Kendwa 

Predlažemo Vam da pre doručka osetite i doživite mir i spokoj budjenja prirode, dok šetate ili džogirate praznom plažom Kendwa. Za današnji dan pored sunčanja idealno bi bilo da samostalno istražite obližnje mesto Nungwi do koga možete doći i plažom ukoliko je oseka (uz konsultaciju sa vodičem). Uživanje u čarima plaže Kendwa se nastavlja i ne prestaje. Slobodno vreme. Noćenje.

 

10.dan : Kendwa – Safari Blue Mnemba

Doručak. Iskoristite dan za odlazak na jednu od najlepših avantura na Zanzibaru! Nakon doručka na Kendwi, polazimo do mesta Mujuni gde se ukrcavamo na brodiće i krećemo u potragu za delfinima. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa ovim razigranim i prijateljski nastrojenim stanovnicima okeana. Nakon ovog nezaboravnog iskustva čeka nas vožnja do peščanog spruda, tokom koje ćemo uživati u povetarcu i hladnom piću. Kao pravi hedonisti, plovimo ka Mnemba koralnom grebenu, gde ćemo se prepustiti čarima snorklinga i uploviti u dubine podvodnog sveta Indijskog okeana. Društvo nam prave šarene ribice, morske kornjače, korali, morske zvezde… Naše sledeće odredište je duga plaža sa belim peskom gde ćemo ručati i uživati u pogledu na Indijski okean. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

 

11.dan : Kendwa – Stone Town – Doha

Doručak i napuštanje soba. Slobodan dan za finalnu kupovinu suvenira i lokalnih rukotvorina. U samom mestu Kendwa postoje brojne škole, a u konsultaciji sa vodičem, postoji mogućnost da obidjete obližnju i upoznate se sa lokalnim sistemom obrazovanja… Ukoliko ste voljni, možete ostaviti i odredjenu vrstu donacije kao znak pažnje koja će učenicima mnogo značiti. U popodnevnim časovima, transfer do aerodroma i čekiranje na let za Beograd preko Dohe u 23:35h.

12.dan : Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 05:25h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 45 minuta. Poletanje aviona za Beograd je u 07:10h. Sletanje u Beograd u 10:45h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

 

Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Zanzibar / Zanzibar-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga

-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom – švedski sto  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom – švedski sto (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)

-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€